Jantine Cazemier van fanfarecorps ‘Ons Ideaal’ beste solist

Juliana Oldehove vierde keer op rij nr 1 A Orkesten, Jantine Cazemier van fanfarecorps ‘Ons Ideaal’ uit Grijpskerk beste solist

Voor de twaalfde keer organiseerde de Federatie van Muziekverenigingen in de gemeente Zuidhorn voor haar leden een solistenconcours en een concertfestival.


Het solistenconcours had 74 optredens ingedeeld in vijf verschillende niveaus en begon ’s ochtends al om 9.30 uur. De solisten waren, veelal jeugdige, leden van de aangesloten verenigingen. De meeste muzikanten speelden met pianobegeleiding van Jan de Roos en Wietske Tilma.


Aan het concertfestival namen alle vijf in de gemeente gevestigde muziekverenigingen deel. Elke vereniging heeft ook een jeugdorkest dat zal deelnemen. Het eerste jeugdorkest zal starten om 18.00 uur en aansluitend om 20.00 uur zullen de A-orkesten van zich laten horen. Het solistenconcours en festival worden gejureerd door Thom Zigterman.


Winnaar van de dag met maar liefst 90,4 punten was Jantine Cazemier van fanfarecorps ‘Ons Ideaal’ uit Grijpskerk.


In de avond was het eerst de beurt aan de jeugdorkesten. Jeugdorkest ‘Juliëtte’ uit Aduard ging er voor de 3e achtereenvolgende keer met de 1e prijs vandoor.Voor de A-orkesten begon het festival om 20.00 uur. Hier ging ‘Juliana’ uit Oldehove na een prachtig optreden voor vierde keer met de beker naar huis.

Bron:welkominzuidhorn
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk