HET DOEK VALT VOOR DE WIERDE

Zonnehuisgroep Noord sluit verzorgingshuis De Wierde in Grijpskerk. Het is een van de maatregelen die de zorginstelling neemt om weer financieel gezond te worden.
Eerder maakte Zonnehuisgroep Noord al de sluiting van vier andere verzorgingshuizen en een huis voor dementerenden bekend. De huizen kampen met leegstand.

De cliëntenraad van De Wierde legt zich niet bij de sluiting neer en zoekt naar wegen om het tehuis in Grijpskerk open te houden. Dat kan ook zonder Zonnehuisgroep Noord zijn. Volgens de cliëntenraad kan het uit om De Wierde open te houden. Er is daar geen sprake van leegstand. Bovendien werken er 96 actieve vrijwilligers bij De Wierde.

Het voortbestaan van de Wierde zou volgens de cliëntenraad van vitaal belang zijn voor de leefbaarheid van Grijpskerk en de omliggende dorpen. Niet alleen vanwege het huis zelf, maar ook omdat veel dorpelingen er regelmatig komen, bijvoorbeeld met de biljartclub of kaartvereniging.

De cliëntenraad wil de komende twee maanden onderzoeken of De Wierde open kan blijven.

Meer sluitingen
Zonnehuisgroep Noord komt woensdag in de loop van de dag met een officiële mededeling over het sluiten van De Wierde. Volgens de cliëntenraad blijft het daar niet bij en gaan er nog meer huizen dicht.

Begin februari liet Zonnehuisgoep Noord al weten dat er een tweede fase van sluitingen aan zat te komen. Verzorgingshuizen staan grotendeels leeg, doordat ouderen van de overheid langer thuis moeten blijven wonen. Ook de krimp speelt een rol.

In de eerste fase werd bekend dat Menterne in Wagenborgen, Luingaborg in Bierum, Olde Heem in Kloosterburen, Olderloug in Slochteren en de Woonhaven in Zuidhorn dicht gaan.

Bron: TV Noord