Museum in Zorgbazaar De Kievit

In de kelder van de kringloopwinkel met dagbesteding, in de oude zuivelfabriek aan de Kievitsweg nr 28 in Grijpskerk, ziet de ruimte er nog grotendeels uit zoals vroeger.

Zo is een van de pekelbaden, waar vroeger de kazen in gekruid werden, nog intact. Dat bracht eigenaren op het idee om oude tijden te laten herleven en om een museum in de oude zuivelfabriek te beginnen. Dit idee wordt, met vrijwilligers, leerlingen van AOC Terra uit Oldekerk, vorm gegeven tijdens NLDoet op
vrijdag 11 maart.

Opening

“We gaan het museum ook tijdens NL Doet openen; op de tweede vrijwilligersdag, namelijk op zaterdag 12 maart”, aldus Carolien en Sandra van de zorgbazaar. “Misschien hebben mensen informatie of voorwerpen voor de oude zuivelfabriek. Te geef of te leen. Gereedschappen die gebruikt werden om melk, boter of kaas te bereiden of te verwerken. Of een overall die gedragen werd tijdens het werken in de fabriek.”

“Ook zijn we op zoek naar etalagematerialen, zoals plastic kazen waar we een kaasdragersspel mee kunnen doen. Samen met heel Grijpskerk en omgeving kunnen we de geschiedenis weer doen opleven”, aldus de enthousiaste dames. De opening van het zuivelfabriekmuseum is zaterdag 12 maart, tussen 10.00 en 15.00 uur.

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk