Gratis compost voor inwoners

De gemeente Zuidhorn neemt samen met de firma Vagroen deel aan de landelijke compostactie op zaterdag 19 maart.

De locatie Gaarkeuken is zaterdag 19 maart van 10.00-14.00 uur open. Op vertoon van een legitimatie kunnen inwoners van de gemeente Zuidhorn maximaal drie zakken gratis compost per huishouden (inhoud 40 liter per zak) ophalen. Het aanbod geldt alleen voor particulieren en is zolang de voorraad strekt, dus op = op. U dient persoonlijk aanwezig te zijn bij het ophalen van de compostzakken.

Beloning

Met deze actie bedanken de gemeente Zuidhorn en Vagroen de inwoners voor hun inspanningen groenafval zoals snoeihout, takken en gras, gescheiden aan te leveren. Het gescheiden ingezamelde afval verwerkt Vagroen op de locatie Gaarkeuken tot compost.

Milieuvriendelijk en goedkoop

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert op een milieuvriendelijke wijze de groei van gewassen, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren bespaart ook geld. Het is een goedkope manier van afvalverwerking. In veel gevallen is het twee keer zo goedkoop als het verbranden van restafval.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk