Grijpskerk is tegen sluiting “DeWierde”

De sluiting van zorgcentrum De Wierde houdt de gemoederen in Grijpskerk flink bezig. De cliëntenraad en de inwoners willen alles uit de kast halen om het zorgcentrum zelfstandig open te houden.
Informatiebijeenkomst
Zo'n driehonderd inwoners, medewerkers, raadsleden en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Zuidhorn waren dinsdagavond aanwezig bij een informatiebijeenkomst over de sluiting van het zorgcentrum. In de PKN-kerk in het dorp deelden ze hun zorgen en werd nagedacht over de toekomst van het zorgcentrum.

'Hell of a job'
De komende drie maanden onderzoeken de cliëntenraad en de gemeente Zuidhorn de mogelijkheden daarvoor. Teun van Duinen van de cliëntenraad: 'We gaan alle expertise die we zelf al hebben en die van anderen bundelen. Daar moet een plan uit rollen, waarvan wij hopen dat het haalbaar is. Het wordt een hell of a job, maar we gaan het proberen.'

Zestig bewoners
In De Wierde wonen zo'n zestig bewoners. Het zorgcentrum is onderdeel van Zonnehuisgroep Noord. Die instelling heeft besloten dat De Wierde op 31 december 2018 dichtgaat. Die beslissing is ondermeer genomen om de Zonnehuisgroep weer financieel gezond te maken.

Wat is er aan de hand bij Zonnehuisgroep Noord?
De zorginstelling kampt met leegstand doordat ouderen van de overheid langer thuis moeten blijven wonen. Ook heeft de krimp in de regio invloed op problemen.

Zonnehuisgroep Noord is al langer bezig met een grote reorganisatie om weer financieel gezond te worden. In de eerste fase van die reorganisatie werd bekend dat Menterne in Wagenborgen, Luingaborg in Bierum, Olde Heem in Kloosterburen, Olderloug in Slochteren en de Woonhaven in Zuidhorn dicht gaan.

De sluiting van De Wierde is onderdeel van de tweede fase van de reorganisatie. Naast De Wierde moeten Gockingaheem in Menterwolde, Hippolytushoes in Middelstum en verpleeghuis Solwerd in Appingedam de deuren sluiten.

 

Bron: TV Noord

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk