Speciale vrijwilligersmiddag dankzij dames van Rotery

Vorige week organiseerde Zonnehuis De Wierde in Grijpskerk, in samenwerking met de dames van Rotery Lauwersland, een feestmiddag om alle vrijwilligers te bedanken. “Er werken hier meer dan 100 vrijwilligers”, vertelt vrijwilligerscoördinator Mieneke Alting. “Die best een blijk van waardering verdienen.”


De middag bestaat uit een optreden van niemand minder dan Burdy, gevolgd door een uitgebreid diner. Stukje bij beetje stromen de vrijwilligers De Wierde in en nemen plaats in de zaal. Ook Lukketine Reitsma-Vries en Hieke Postma-Veenstra van de Roteryclub Lauwersland – regio Kollumerland/Achtkarspelen – schuiven aan. “Zonder de Roteryclub hadden we geen budget gehad voor een optreden van Burdy”, vertelt Alting. “Het is geweldig dat ze ons geholpen hebben.” Tot slot neemt ook hoofd zorg en welzijn Huub Kamsma plaats aan de tafel.


“Zonder vrijwilligers ben je nergens”, aldus Kamsma. De dames van de Rotery zijn het daar mee eens. “Dat is de reden dat wij dit initiatief financieel gesteund hebben”, vertelt Reitsma-Vries. “Omdat vrijwilligers onmisbaar zijn in de samenleving.” Postma-Veenstra vult aan: “En we houden ons aan een aantal speerpunten als we beslissen of we een initiatief steunen. Onder andere ‘regio’ en ‘steun’ zijn trefwoorden. En over dit initiatief hebben we niet lang na hoeven denken”, lacht ze. “We hebben eigenlijk bij de kapstok al besloten dat we zouden helpen”, vult Reitsma-Vries aan.


Alting, die ondertussen druk bezig is met het verwelkomen van de vrijwilligers, vertelt dat ze ‘het gewoon maar probeerde’. “Ik had op internet gezocht naar eventuele financiële hulpmiddelen voor zulke initiatieven, en kwam via via bij de Roteryclub uit. En Burdy is natuurlijk afkomstig uit deze streek, daarom leek hij ons perfect voor een optreden.”

Bron: De Streekkrant
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk