Wethouder Bakker deelt gratis compost uit

 

Zaterdagmorgen rond half tien stonden tientallen auto’s te wachten op het terrein bij Tellus te Gaarkeuken. Wethouder Henk Bakker deelde alle 1300 compost zakken gratis uit.
Elk zak woog zo’n 20 kilo, het kan niet anders zijn, dat de wethouder, vandaag met rugpijn gestrekt ligt.

Gemeente Zuidhorn deed mee met de landelijke compostactie en deelde de bewoners als beloning voor het scheiden van groenafval gratis zakken compost uit. De locatie Gaarkeuken was afgelopen zaterdag tussen 10.00-14.00 uur geopend. Op vertoon van een legitimatie konden de inwoners maximaal drie zakken gratis compost per huishouden meenemen. Het aanbod gold alleen voor particulieren.

Met deze actie bedankte de gemeente Zuidhorn en Vagroen de inwoners, voor al hun inspanningen om groenafval zoals: snoeihout, takken en gras, gescheiden aan te leveren. Het gescheiden ingezamelde afval verwerkt Vagroen op de locatie Gaarkeuken tot compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert op een milieuvriendelijke wijze de groei van gewassen, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren bespaart ook geld. Het is een goedkope manier van afvalverwerking. In veel gevallen is het twee keer zo goedkoper als het verbranden van restafval. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

De wethouder heeft alle compost zakken uitgedeeld.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend