Schoolvoetbaltoernooi Zuidhorn breekt alle records

Schoolvoetbaltoernooi Zuidhorn breekt alle records

De vierde editie van het AH Schoolvoetbaltoernooi (nieuwe stijl) is goed ontvangen. Basisscholen uit de gemeente Zuidhorn hadden tot 20 maart de tijd om teams uit groepen 5 t/m 8 aan te melden. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven: het aantal ingeschreven teams is nog hoger dan vorig jaar. Het toernooi zal plaatsvinden op woensdagmiddag 13 april op de velden van VV Zuidhorn.

Initiatiefnemers van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn, combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys en stagiaire Anouk Zuidema hebben in VV Zuidhorn en Albert Heijn Zuidhorn de gewenste partners gevonden. De voetbalvereniging ondersteund de organisatie en voorziet in accommodatie en materiaal. Albert Heijn Zuidhorn laat zich van zijn goede kant zien door prijzen, ranja en vers fruit beschikbaar te stellen. De sportafdeling van het Alfa College is betrokken om het toernooi van scheidsrechters te voorzien.

Na de successen van de voorgaande jaren heeft de organisatie de nieuwe opzet gehandhaafd, zodat ook dit jaar de groepen 5 t/m 8 kunnen meedoen. Dat de scholen enthousiast hebben gereageerd is terug te zien in de cijfers: wederom is het aantal kinderen dat deelneemt en het aantal teams dat is ingedeeld fors gestegen. De voetbalvereniging uit Zuidhorn is inmiddels de enige club in de gemeente die een complex heeft waar een dergelijk toernooi plaats kan vinden.

Maar liefst 48 deelnemende teams met 482 deelnemende kinderen worden met open armen ontvangen. De massale toestroom heeft geleid tot een lastige te leggen puzzel, maar heeft uiteindelijk geen problemen gebracht in het maken van de schema’s. Wel zal elke minuut en vierkante centimeter van het complex van VV Zuidhorn worden gebruikt.
Bart Brandts Buys van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn geeft aan dat ze blij zijn met de succesvolle inschrijving; “We hebben iedereen mee kunnen laten doen en voor vooral het aantal meiden wat mee wil spelen is enorm”. Een kleine kant tekening is wel dat als het enthousiasme verder blijft stijgen, dat er volgend jaar een toch echt een probleem zal ontstaan.

VV Zuidhorn zal de deelnemers en bezoekers van deze landelijke voorronde KNVB Schoolvoetbal met plezier ontvangen. Het toernooi zal starten om 13:30 uur en om 17:15 zal het laatste fluitsignaal klinken. Tijdens de prijsuitrijking zal blijken welke teams onze gemeente gaan vertegenwoordigen in de regiofinale.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk