OBS De Triangel op zoek naar de code

De opening van de Grote Rekendag op obs De Triangel werd deze week verricht door verstrooide Professor Ojtle Gintlev. De kinderen werden actief bij de opening betrokken.

Ze werden op verschillende manieren en verschillende niveaus uitgedaagd. Hoe weet je hoe zwaar een hond weegt? Hoe weet je hoelang iets
is? Hoe bereken je de oppervlakte? Als je weet wat de oppervlakte van Rusland en Nederland is, hoe bereken je dan op een snelle manier hoe vaak Nederland in Rusland past?
Cijferslot

De mand die de professor op zijn rug had was afgesloten met een cijferslot. Het cijferslot bestond uit vier cijfers. Helaas was hij de code van het slot vergeten. Een leerling wist te vertellen dat uitproberen te lang zou duren. Een cijferslot van vier cijfers heeft namelijk tienduizend mogelijkheden.

De professor vertelde dat alle leerlingen samen een deel van de code konden ontdekken door met hun groep allerlei rekenopdrachten te maken. Na veel intensief en enthousiast rekenwerk werd de code achterhaald. Tijdens de afsluiting van de ochtend werd de code met succes uitgeprobeerd.
Het slot ging open en in de mand zat voor iedere groep een uitdagend rekenspel. De leerlingen, de professor en de leerkrachten hebben genoten van deze leuke en leerzame Grote Rekendag.

Bron: Westerkwartier