Schoolvoetbaltoernooi Zuidhorn; dit jaar nóg sportiever door Fair Play Cup!

Onder uitstekende omstandigheden vond op woensdag 13 april jl. het vierde achtereenvolgende schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Zuidhorn plaats. Voetbalvereniging Zuidhorn was de trotse gastheer voor de twaalf deelnemende scholen. Het was voor het eerst dat alle basisscholen uit de gemeente Zuidhorn vertegenwoordigd waren. Aan het toernooi deden maar liefst 48 teams mee met een totaal van 485 kinderen. Het prachtige weer zorgde voor een geslaagde sportmiddag met vijf grote winnaars in de verschillende categorieën. Daarnaast kon één school zich kronen als Fair Play Cup winnaar.

Initiatiefnemer en organisator SportinZuidhorn (SWgZ) had goede partners gevonden in VV Zuidhorn, het Alfa College (Sport & Bewegen) en Albert Heijn Zuidhorn. De voetbalvereniging hielp op uitstekende wijze mee in de voorbereiding en zorgde ervoor dat de accommodatie tiptop in orde was. Het Alfa College voorzag het toernooi van uitstekende scheidsrechters en net als tijdens de vorige edities was Albert Heijn Zuidhorn van de partij met fruit, ranja, ijsjes en bekers voor de deelnemers.

Mede door de overweldigende toeloop van deelnemers en toeschouwers werd het een gezellige en sfeervolle middag en verliep het toernooi zonder problemen. Het bleek een grote uitdaging voor de schemamakers om alle teams in te delen, maar gedurende de hele dag werd elke vierkante meter van het complex benut door vrolijk voetballende jongens en meisjes.

De organisatie kijkt dan ook terug op een succesvol en sportief toernooi. Dat had mede te maken met de strijd om de ‘Fair Play Cup’. Alle deelnemende teams konden voor hun school ‘Fair Play-kaarten’ verzamelen. De school die het beste uit de verf kwam, was Onder de Wieken uit Oldehove. Zij kregen de beker overhandigd door Henk Bakker; wethouder sport van de gemeente Zuidhorn.

Het toernooi in Zuidhorn was een officiële voorronde van het KNVB Nederlands kampioenschap Schoolvoetbal. De winnaars gaan door naar de regionale finale die op 18 mei voor het eerst plaats zal vinden op de velden van VV Zuidhorn.

Prijswinnaars:
Groep 7/8 jongens – 11×11 de Burg, Zuidhorn