VC Grijpskerk Dames 1 zwaait speelsters uit

VC Grijpskerk Dames 1 speelde onlangs de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Donitas Dames 5. Ze waren vast besloten om het seizoen af te sluiten met een winst.

De eerste set begon sterk, door goede passing en gevarieerd aanval spel resulteerde dit in een 25-17 winst voor Grijpskerk. De tweede set konden de dames dit jammer genoeg niet door zetten. Donitas begon beter te spelen waardoor in het begin van de set het spel van Grijpskerk achteruit ging. De dames kwamen niet meer tot aanvallen toe. Later in de set pakten ze het spel weer op, de passe kwam weer bij Marita Vrolijk, die vervolgens goed het spel weer kon verdelen. Dit was jammer genoeg te laat, de set werd met 22-25 verloren, maar de dames hadden vertrouwen dat de derde set beter zou verlopen.

In de derde set werd er weer goed gepassed door onder anderen Carina Feitsma en punten werden weer gemaakt. De derde set werd dan ook gewonnen met 25-16. Dit spel zetten ze door in de vierde set. Donitas gaf zich echter nog niet gewonnen. Ze begonnen met goede aanvallen terug te komen, maar ze waren niet opgewassen voor het sterke spel van Grijpskerk. De vierde set werd dan ook gewonnen met 25-19, en dit resulteerde in een 3-1 overwinning voor Dames 1 van VC Grijpskerk.

Met deze wedstrijd namen de Westerkwartierders met spijt afscheid van vier speelsters, Simone ’t Hoen, Marita Vrolijk, Carina Feitsma en Sarina Holtrop. En dat na jaren spelen bij Grijpskerk. Ook nam het team afscheid van trainer en coach Tinus de Weerd, die Dames 1 naar de vierde plek heeft gebracht in de promotieklasse.

Bron: Westerkwartier