“Creatief Grijpskerk 1.0”

Onder deze noemer zal op zaterdag 3 september aanstaande in het centrum van Grijpskerk van 13.00 tot 17.00 uur een expositie van lokale amateurkunstenaars plaatsvinden.

De kunstroute voor amateurschilders uit Grijpskerk is ontstaan vanuit de verwondering dat er in het dorp veel mensen met het penseel of potlood actief blijken te zijn zonder dat de meeste inwoners daarvan op de hoogte zijn. Omdat het jammer is dat deze activiteiten en met name de fraaie eindproducten hiervan veelal onzichtbaar blijven, is het idee voor de expositie ontstaan. Uit een korte verkenning is gebleken dat er veel creatieve Grijpskerkers zijn. Samen willen 14 daarvan hun kunstwerken op zaterdag 3 september a.s. aan een groter publiek laten zien. Onder het motto "Een kunstzinnig ommetje in 1001 stappen" zijn er dan 8 locaties -in en rond de Herestraat- in Grijpskerk waar deze te bewonderen zullen zijn.

De deelnemende panden zijn herkenbaar aan een grote mintgroene banner. "Crawfurd's corner" -dat in het fraaie voormalige gemeentehuis van Grijpskerk is gevestigd- zal op 3 september ook zijn ingericht als expositieruimte. Daar en ook bij de andere deelnemende locaties zijn flyers met de wandelroute en informatie over de deelnemers te krijgen. Als culturele kers op de taart hebben bezoekers de mogelijkheid om tijdens of na hun bezoek aan de expositie een kop koffie of thee te nuttigen in de prachtige ambiance van "Crawfurd's Corner".