Piet Postma is “De Slimste Smalrug”.

As kieper véur de wedstried aal twee doelpunten om e oren.
Op scheuvels glad deur t ies, en t diep is nog niet eens bevroren.
De kip diz' week ien aanbieding; hij et fezant, kalkoen!
En elkeneen ridt deur, mor hij blift stoan veur groen.
Bij haarfstdaag as t haard waait, geit hij zien stroatje vegen.
En t vaarven van zien huus? Dat dut er ien e regen.

Hier moet et hoast wel om de allerdomste goan –
zien broer, de slimste smalrug, zol die ok bestoan?

Are Meijer schreef speciaal voor deze quiz een gedicht. Waarbij hij zich afvroeg of er wel een slimme smalrug zou bestaan. Sinds gisteren kunnen we nu vaststellen dat deze inderdaad bestaat.

Afgelopen maandag werd voor het eerst een unieke quiz gehouden. ‘De Slimste Smalrug’.
Wie in Grijpskerk is nu de slimste persoon? Wie weet het meeste van ons eigen dorp? Dit werd rond de klok van 23.00 uur duidelijk.
Er waren 13 teams met zo’n 80 deelnemers en veel bezoekers, die op deze quiz afkomen. De sfeer was erg goed in een overvolle feesttent.

Gebroeders Kuperus hadden een avondvullend programma gemaakt en er werd goed gepuzzeld door vele teams. Wat we hieruit kunnen opmaken dat veel deelnemers best wel veel weten over Grijpskerk.

De gehele avond voerde team “Diakonaaltjes” de leiding en die stonden ze ook niet meer af. Met een ruime behaalde aantal punten van 300 waren ze dan ook de terechte groepswinnaar! Waarna ze de finale in mochten. Echter nu werd er individueel gestreden.
Janny Stoutmeijer werd hierdoor derde en Oege Lesman moest het op de valreep afleggen tegen de winnaar Piet Postma. Piet won hiermee een meter lange smalrug van slagerij Boersma. Vol trots liep hij met deze prijs na afloop om zijn nek. Vanaf nu is alleen hij de enige echte “De Slimste Smalrug”.

Jury lid Berdine Pera bedankte Klaas en Wietze Kuperus voor deze unieke quiz, waarna alle aanwezigen de gebroeders trakteerde op een staande ovatie.

Eindstand teams:

01. Diakonaaltjes 300