“De wormen schoten de grond uit”

Dag 3 van de feestweek stond in het teken van een motortoertocht. De motoren stonden op een rij voor de feesttent opgesteld. Ondertussen was de visvereniging uit Niezijl druk bezig om alle 22 kinderen van een hengel te voorzien. Zodra de motormuizen zouden vertrekken, kon de viswedtrijd beginnen. Je kijkt wat rond en ziet doosjes met beweegbare vlees. "Is dat wel voldoende voer voor de vissen? Daar horen toch wormen aan?"

Rond de klok van 19.00 uur starte dhr. Kamminga zijn BMW en even later volgde de andere motoren De HD's zorgde voor een heerlijk knallend geluid en de wormen kwamen spontaan de grond uit zetten. Er was nu genoeg aas voor de vissen. Het was een mooi gezicht hoe de Motormuizen van Grijpskerk langs de kade wegreden. In paar tellen viel de rust aan de kade en werpten de kinderen hun hengelen uit.

Maar de vissen hadden niet zoveel honger. Jayden Helmholt was de enige die een vis aan de haak sloeg. Daarmee won hij de wedtrijd. Sem Visser werd tweede en Chris Schuurman derde. Ondanks de kleine vangst was het plezier er niet minder om.