Kluften en Waarden presenteert: Het Kruideniers Boekje

De Stichting Kluften en Waarden heeft op de jaarmarkt van Grijpskerk op zaterdag 11 juni 2016 , het vierde deel van haar succesvolle serie over de middenstand in Grijpskerk in de 20e eeuw, overhandigd aan Johan Arkema van de Jumbo in Grijpskerk. Het gaat in dit vierde deel dan ook over de kruideniers in Grijpskerk. Het zijn er maar liefst 36, en daardoor is dit deel een stuk dikker dan de vorige drie delen.

Bijzonder is ook dat er een apart hoofdstuk is gewijd aan Gaarkeuken. De sluis ter plaatse was in de 20e eeuw een bijna natuurlijke foerageer plaats voor veel schippers die bij de sluis moesten wachten. De sluis is in de 20e eeuw een aantal keren fors op de schop gegaan, met dientengevolge ingrijpende veranderingen voor de neringdoenden. In dit boekje wordt dat allemaal voor het eerst helder en duidelijk uit de doeken gedaan.
Het is een echte aanrader dit boekwerkje.

Het is te verkrijgen bij boekhandel Hoekstra te Grijpskerk.