Zomerconcert Urker Mans Formatie

Dertien mannen in traditionele Urker kleding zingen 8 juli in de PKN-kerk aan de Nicolaas Grijpstraat in Grijpskerk, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans.

Ze brengen het repertoire ten gehore van de diverse cd’s die zij inmiddels uitbrachten. Eén ervan heeft de titel ‘De zee zingt’ en sluit heel mooi aan bij het karakter van de groep. De mannen van Urk zijn van oudsher verbonden met de zee en brengen dat in hun lied naar voren. Op gevoelige wijze zingen zij over heimwee en vertrouwen en vullen met hun stoere stemmen de grootste kerken. Enkele titels van het zomerprogramma zijn: ‘Zij die de zee bevaren, Roll Jordan roll, en Rots der Eeuwen. Er komt ook klassiek en populair repertoire aan de orde.

Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge talent Mark Brandwijk. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgenson bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die aan de zangers worden gesteld, is er tijdens de concerten sprake van een ongedwongen sfeer, waardoor het bezoeken van een concert van de Urker MANS Formatie garant staat voor een avond ontspannen genieten.

Het concert vrijdag 8 juli begint om 19.30 uur. Toegang 17,50 euro. Online en bij reservering 16 euro. Kinderen t/m 11 jaar 5. Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas 13 euro.

 

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk