Commissaris van de Koning gaat duiken in Grijpskerk

Vandaag maakte René Paas tijdens de Statenvergadering de drie winnaars bekend van de actie ‘wie nodigt de nieuwe commissaris van de Koning uit?’ Bijna 100 inwoners gaven gehoor aan de oproep van Provinciale Staten om de nieuwe commissaris van de Koning uit te nodigen voor een ontmoeting. De drie winnaars waren woensdagmorgen te gast in het provinciehuis om felicitaties van de commissaris in ontvangst te nemen. Ook stelde de commissaris de winnaars voor aan Provinciale Staten.

Onder de winnaars was de de heer Gernaat van het bedrijf Diving Technology Solutions te Grijpskerk. De heer Gernaat onderscheidde zich door de commissaris uit te dagen een proefduik te nemen in een duikcontainer en een bezoek te brengen zijn duikbedrijf. Op korte termijn zal René Paas een bezoek brengen aan DTS. Of de kersverse commissaris ook daadwerkelijk een duik zal nemen is nog onbekend.

De overige twee winnaars zijn Mevrouw Fledderman-Zuidema, voorzitter van de vereniging School en Dorp Tjuchem en Mevrouw Van der Scheer werkzaam op Werk en Dagbesteding de Gilde in Muntendam.

De actie ‘wie nodigt de nieuwe commissaris van de Koning uit?’, werd in het leven geroepen door Provinciale Staten. De Staten riepen afgelopen april, tijdens de installatievergadering van de commissaris, inwoners op hem uit te nodigen voor een ontmoeting. De drie meest veelbelovende inzendingen konden rekenen op zijn komst. Via internet, huis-aan-huisbladen en sociale media werd de oproep verspreid.