MAUD EN ABEL GROTE HELDEN

Ruim twee week geleden hebben de dertienjarige Maud en twaalfjarige Abel peuter Sinad uit het water gered in Grijpskerk. Voor deze heldendaad ontvingen zij een medaille van burgemeester Bert Swart.

Tijdens een feest op zondag 19 juni in sportpark De Enk in Grijpskerk speelden een aantal kinderen in het zand bij de nabijgelegen fierljepbaan. Op het moment dat er even niemand oplette, viel peuter Sinad in het water. “Hij was al helemaal kopje onder en ik zag hem nauwelijks meer” vertelde heldin Maud. Ze bedacht zich geen moment en redde de kleine jongen samen met Abel uit het water. De schrik zat er goed in bij Maud. Ze roept dan ook iedereen op extra alert te zijn bij kinderen, die spelen rondom water en nog geen zwemles hebben gehad.

Helden
Buurmeisje Gwen zag het allemaal gebeuren en vond haar buurmeisje Maud en Abel echte helden. Ze schreef een brief aan burgemeester Bert Swart, die aangaf de helden graag te ontvangen. Vanmiddag kregen Maud en Abel beiden een heldenmedaille en een VVV-bon. Ook Gwen kreeg een VVV-bon voor het melden van deze heldendaad.