Verkeersles op De Triangel

De kinderen van obs De Triangel hebben onlangs een praktische verkeersles gekregen met ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma.

ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De kinderen in groep 1 en 2 hebben in het speellokaal verkeersgeluiden leren herkennen en ze hebben geoefend om veilig over te steken. Daarnaast hebben ze geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

De kinderen van groep 3 en 4 hebben in de gymzaal alles geleerd over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto is geoefend met een spannende gele elektroauto.

Remweg

De kinderen van groep 5 en 6 hebben alles geleerd over de remweg van een auto en de reactietijd. De kinderen mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en ze mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in deze les aan bod.

Tenslotte oefenden de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein de praktische fietsvaardigheid. Ze fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook moesten ze fietsen met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. De kinderen hebben een leerzame, maar ook leuke ochtend gehad.

Bron: Westerkwartier