Nieuwe topklasser voor fierljeppersbond FLB

De fierljepvereniging ‘Grijpskerk en Omstreken’ heeft na twintig jaar weer een topklasser in huis. Waar tot 1996 Groninger Johan Oldewarris uit Jonkersvaart lange tijd tot de top behoorde, is Bas Tolboom uit Niehove nu doorgedrongen tot een plaats bij de acht beste fierljeppers van Noord Nederland. Zij springen in de topklasse van de Friese Ljeppers Bond.

Twintig jaar lang had de Grijpskerker club geen vertegenwoordiger op het hoogste niveau. Clubgenoot Niels Koetsier volgt hem op de voet, hij werd woensdagavond eerste bij de senioren A met een afstand van 17,39 meter. Het wordt nog spannend wie mag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap fierljeppen in Grijpskerk op zaterdag 27 augustus. Eind juli en eind augustus vindt nog weer promotie/ degradatie plaats. Ook Hugo Bosgraaf uit Grijpskerk zette een goede afstand neer. Hij werd met 16,57 meter vierde bij de senioren A.

Bij de top won Oane Galama uit It Heidenskip woensdag 13 juli de strijd met een afstand van 20,72 meter. Tweede werd Nard Brandsma uit dezelfde plaats met 20,20 meter. Marrit van der Wal uit It Heidenskip werd eerste bij de dames (15,55 meter). Juniorenkampioen werd Bobby Zwaagman uit IJlst (17,77 meter). In de jongensklasse eindigden Hessel Haanstra uit Workum en Wietse Nauta uit IJlst beiden met 15,86 meter. Haanstra werd de dagkampioen. In de tweedeklaswedstrijd, die dinsdag onder goede weersomstandigheden plaatsvond, kwam de regio Westerkwartier uitstekend voor de dag. Femke Rispens uit Niehove won de 1e prijs bij de meisjes A met 11,91 meter, Heine Helmus uit Oldekerk behaalde de 1e prijs bij de jongens B met 12,32 meter en Benny van der Ploeg uit Grijpskerk werd tweede bij de senioren B met 15,43 meter. Jasper Henstra (junioren A) en Marco Koopmans (jongens A), beiden uit Grijpskerk, sprongen een persoonlijk record van respectievelijk 14,91 en 14,52 meter. De volgende wedstrijden in Grijpskerk zijn op vrijdag 19 augustus (2e klas 18.30 uur) en op zaterdag 20 augustus (1e klas 14.30 uur). Wethouders H.A.Bakker en F.M.Stol van de gemeente Zuidhorn zijn daarbij aanwezig en delen de wedstrijdprijzen uit. De deelnemers aan het NK op 27 augustus in Grijpskerk zullen dan bekend worden.

Bron: De Streekkrant

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk