Plan grote zaal geschrapt

Ondernemer Henk Dijk, eigenaar van Miedema Bouw in Grijpskerk, ziet af van de bouw van een grote zaalaccommodatie in het dorp.

De zaal had moeten verrijzen achter het cafépand van De Tapperij op de plek van de voormalige discotheek La Danza. Ruim tien jaar geleden werd zalencentrum De Burcht gesloten. Sinds die tijd zit Grijpskerk zonder grote zaal. De dorpsgemeenschap ervaart dit als een gemis.

Multifunctioneel centrum

Aannemer Dijk wilde hierop inspelen. Een paar jaar geleden kocht hij het gebouwencomplex, waarin de voormalige uitgaansgelegenheid La Danza en café De Tapperij zaten. Het pand van La Danza is inmiddels gesloopt. In de nieuwbouw die hiervoor in de plaats is gekomen, had op de begane grond een grote zaal voor tweehonderd personen moeten komen en op de beide verdiepingen – uitgevoerd in staal – acht hotelkamers.

Vanwege recente ontwikkelingen in Grijpskerk paste Dijk zijn plannen aan. Hij zegt: ,,Op de plek van zorgcentrum De Wierde komt een multifunctioneel centrum. Ik ga ervan uit dat hier een flinke zaalruimte komt. In mijn plan heb ik daarom de grote zaal geschrapt. In plaats daarvan wil ik op deze plek acht tot tien appartementen in uiteenlopende groottes realiseren voor verhuur.’’ Na renovatie van het pand wil Dijk De Tapperij heropenen. ,,Ik ga de functie als bruine kroeg herstellen.’’

Woede

Aan de buitenkant is de nieuwbouw klaar. De bouwkundige aanpassingen om er appartementen van te maken moeten nog plaatsvinden. Dijk wacht nog op toestemming van de gemeente Zuidhorn. Louter positief verlopen de gesprekken hierover tot nu toe niet. ,,Uit boosheid ben ik onlangs bij een vergadering op het gemeentehuis, waar ook burgemeester Bert Swart bij aanwezig was, weggelopen.’’

Aanleiding tot zijn woede was dat een ambtenaar zijn bouwterrein in Grijpskerk betrad zonder toestemming van de opzichter te vragen. ,,Dat was nog wel een juriste ook. Dat vond ik onbetamelijk. Zoiets hoort niet.’’ Hij zegt haar van het terrein te hebben gestuurd.

Vertrouwen

Intussen heeft Dijk er vertrouwen in dat hij er uiteindelijk met de gemeente uitkomt. ,,Ik wacht met het heropenen van De Tapperij tot ik vergunning heb om de appartementen te bouwen.’’ Hij vindt dat hij zich met zijn bouwplannen op deze locatie in het dorp maatschappelijk inzet voor Grijpskerk. ,,Die inzet zou de gemeente moeten waarderen. Ik heb heus andere projecten waar ik meer geld aan verdien.’’ In verband met vakantie is burgemeester Swart niet voor commentaar bereikbaar.

Bron: DvhN

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk