Fietspuzzeltocht en lichtweek nieuws

Lichtweek nieuws

Wist u dat het 100 jaar geleden is dat er in Grijpskerk de eerste straatverlichting ging branden?
Hoe gewoon is het nu, dat we hier tijdens de lichtweek optimaal gebruik maken van stroom. 100 jaar geleden brandde dus het 1ste lampje in Grijpskerk.
Tijdens de lichtweek doen er 39 straten mee. Wat een deelname! Pak weg ¾ van Grijpskerk zet straks de schouders eronder en mogen we een week lang genieten van een lichtweek.
Een week lang kunt u rustig de tijd nemen om de straten te bewonderen.

De volgende straten hebben aangegeven mee te doen met de lichtweek:
Zijl, Wad, Terp, Borg, Til, Schans, Snip, Taling, Tureluur, Fazant, Patrijs, Leeuwerik, Molenstraat, Kerkplein, Singelweg, Singelhorn, De Singel, Murlinckstraat, Van Asschendorplaan, SK Dr De Waardlaan, Jonkerslaan (helft), Herestraat, Schoutstraat,
Aykemaburchtstraat, Reitsemaburchtstraat, Nic. Grijpstraat, Bouwhuisstraat, Kastanjelaan, Griffioenlaan, Sportlaan, De Roder, Engewertlaan, Burmanniastraat, Groningerstraatweg,
Stationsstraat, Oosterkade, Besheerspolder, Tarjat en de Vereeniging (helft).

Op zaterdag beginnen de straten hun verlichting te plaatsen. Dinsdag zal de jury langskomen en de straten die in de prijzen vallen krijgen daarvan bericht. De winnaars zullen bekend worden gemaakt op het podium van Kleintje Summerstrike. Woensdag zal er een paardentram rijden voor onze eervolle ouderen uit De Wierde, zodat zij ook de versierde straten kunnen bewonderen.

Fietspuzzeltocht
De fietspuzzeltocht is op donderdag 27 september en start tussen 18.30 -19.30 vanaf de molen ‘De Kievit’. Het zal een fietspuzzeltocht worden voor het gehele gezin. We hebben ons best gedaan om de route langs zoveel mogelijk versierde straten te laten gaan. Puzzelpunten zullen nabij versierde straten staan die een thema aan Corina hebben doorgegeven. De puzzelopdrachten komen overeen met de desbetreffende thema’s. Volwassenen en kinderen (tot 12 jaar) kunnen tegelijk mee doen. Uw mobiel mag u alleen meenemen voor gebruik als zaklamp, wel zo handig zodra het donker wordt. De lengte van de fietspuzzeltocht is zo’n 8,5km en zal eindigen bij Ello’s Place. Deelname is gratis en onderweg zal u worden getrakteerd. Het is in ieder geval een goede manier om alle straten te aanschouwen. De fietspuzzeltocht zal worden uitgezet door Klaas en Wietze Kuperus.

Prijsuitreiking
Tijdens Kleintje Summerstrike op de speelweide De Enk zal er ruimte worden gemaakt om prijsuitreikingen te doen. Straten met een thema kunnen prijzen winnen. Er zijn prijzen voor de mooiste versierde tuinen en prijzen voor de Fietspuzzeltocht.
Dit zal worden gehouden op zaterdag 1 oktober en entree is zoals wij Smalruggen het willen.
GRATISSSSSSSSSSSSSSSSSSS

De lichtweek is van 24 september t/m 1 oktober