1e event Cook & Connect van Grijpskerk Gezellig zeer geslaagd!

Op woensdagmiddag 28 september kwamen ruim 40 bewoners van ’t Holtstek en naaste buurtverenigingen samen om te genieten van het 1e event Cook & Connect. Burgemeester Bert Swart en wethouder Bert Nederveen verrichten de opening door een toost uit te brengen. Zij brachten lovende woorden voor dit goede initiatief van Grijpskerk Gezellig. Het samenbrengen van diverse groeperingen in de samenleving door samen met elkaar en voor elkaar gezond te koken.


Dit event vond plaats midden in de lichtweek van Grijpskerk. De straten stonden er geweldig bij. ’s Avonds was het prachtig om een rondje door het dorp te rijden/fietsen. De hele week was het al gezellig in Grijpskerk.
Grijpskerk Gezellig heeft voor dit project Cook & Connect een nieuwe foodtruck/mobiele keuken aangeschaft, die ook beschikbaar is voor Stichtingen en Verenigingen in het dorp Grijpskerk en de verdere gemeente Zuidhorn.


Dankzij subsidies van de gemeente Zuidhorn, de gebiedscoöperatie/Provincie en de Rabobank, is Grijpskerk Gezellig de komende 2 jaren in staat om dit project uit te voeren met verschillende groepen mensen in het Westerkwartier. Dankzij het Alfacollege werken leerling-koks mee aan het project. Voor de komende bijeenkomsten denkt Grijpskerk Gezellig aan ouderen, jongeren, mensen met een beperking, vluchtelingen, mantelzorgers of andere groepen die we graag met elkaar in contact brengen door middel van koken.

Chef-kok Henk Jan Doornkamp van Proevens uit Groningen (voorheen Auberge Visvliet) en 3 leerlingkoks van het Alfacollege in Groningen hadden samen een heerlijk 3 gangenmenu bereid, gebaseerd op oude recepten, herkenbaar voor de oudere bewoners. Dit alles in de nieuwe Cook & Connectwagen van Grijpskerk Gezellig. Al met al een zeer geslaagd 1e event van Cook & Connect
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk