Zorgbazaar de Kievit aandachtstrekker op Kom in Zuidhornfeest

Opbrengsten van de dag voor aankoop elektrische fiets dagbesteding

Er was veel te doen en veel bedrijvigheid bij de marktstand van Zorgbazaar de Kievit tijdens de feestelijke Kom in Zuidhorn dag afgelopen zaterdag.

De kringloopwinkel uit Grijpskerk werkt samen met SaJaZon; een eenvrouwsbedrijfje dat individuele begeleiding in de zorg biedt.
Dit gebeurt middels kleinschalige dagbesteding en werkbegeleiding, met veel individuele aandacht en – begeleiding.

Omdat ook mensen die hun handen niet kunnen gebruiken aan het werk kunnen in de dagbesteding, kon je op de markt proberen om met je voeten een vogel tekenen.
Om meer aandacht te vragen voor de dagbesteding kon je bieden op spullen gemaakt in de dagbesteding of meubels, opgeknapt in de dagbesteding en kon er een koe gemolken worden, die ook in de dagbesteding gemaakt is.

Kinderen konden zich uitleven met water of muziek maken op een waterorgel.

De rariteiten kwis, om aandacht te trekken voor de kringloopwinkel en ons zuivelmuseum, riep veel vragen op, prikkelde hier en daar de fantasie, zorgde voor veel gespreksstof en haalde tevens herinneringen op. Jong en oud werd er door aangetrokken.

De winnaressen van de prijs, voor ieder een orginele snoeppot, gemaakt in de dagbesteding, waren de 2 vriendinnen mevr Vervat uit Pieterzijl en mevr Veeninga uit Zuidhorn.
De antwoorden op de vragen uit de kwis staan nu op de website:http://www.zorgbazaardekievit.nl onder de startpagina (doorklikken).

Ook voor de tegeltjes waar op staat waarom deelnemers naar onze dagbesteding komen, was aandacht.
Op de tegeltjes was o.a. te lezen: "Hier begint mijn nieuwe leven", "Ik kom er mijn bed voor uit" en "Ik kan er mezelf zijn".

Er was een grabbelton en reclame voor Schoenmaatjes van Educans. Kinderen kunnen in de kinderknutselkelder weer een schoenendoos versieren en vullen voor een kind dat geen speelgoed en schoolspullen heeft. Deze dozen worden in december uitgedeeld.

Alle opbrengsten van deze dag zijn voor de aankoop van een elektrische fiets voor de dagbesteding. Regelmatig rijden er geen of weinig bussen vanuit de omliggende dorpen naar Grijpskerk. Zelfstandig naar de dagbesteding kunnen komen vergroot de wereld en maakt onafhankelijk. Daarom is het erg belangrijk dat er binnenkort één aan kan worden geschaft.

Zorgbazaar de Kievit is gevestigd in de oude zuivelfabriek op de Kievitsweg en werkt samen met SaJaZon; een eenvrouwsbedrijfje dat individuele begeleiding in de zorg biedt.
Zorgbazaar de Kievit is een kringloopwinkel met kleinschalige dagbesteding en werkbegeleiding, met veel individuele aandacht en – begeleiding.
Bovendien is er een klein zuivelmuseum en een kinderknutselkelder.

Bron: Welkom in Zuidhorn

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk