SC Loppersum simpel langs Grijpskerk

Derdeklasser SC Loppersum heeft een relatief gemakkelijke middag gehad. De koploper nam het in eigen huis op tegen Grijpskerk, de club waar coach Henk Buikema de nodige voetstappen heeft liggen. De Lopsters hadden niks te vrezen van de onmachtige bezoekers. In het eerste kwartier leek het nog een aardig duel te gaan worden, maar toen SC Loppersum de score wiste open te breken, zakte het spel van de bezoekers als een kaartenhuis in elkaar. Uiteindelijk zou het 4-0 worden voor de gastheren. Joris Jurna nam drie treffers voor zijn rekening.

Het scheelt een slok op een borrel dat je een tegenstander tegenover je hebt staan waarvan je weet wat de sterke en de zwakke punten zijn. Grijpskerk kon echter weinig sterke punten laten zien. De gasten grossierden in foute passes en raakten compleet van slag als SC Loppersum vroeg druk begon te zetten. EEen klein kwartier lang was er sprake van een duel. Daarna gaf de lijstaanvoerder even gas en mocht Joris Jurna de score openbreken nadat de bal heel simpel door Grijpskerk bij de tegenstander was ingeleverd: 1-o. Voor de rust zou Jurna de marge ook nog verdubbelen (2-0) en eigenlijk was het een klein wonder dat de thuisclub niet meer voordeel wist te halen uit het veldoverwicht.

Doelman Peter Paul Datema had het niet bijster druk. Zijn domein werd amper onder vuur genomen, terwijl de defensie ook nauwelijks op zijn warde werd getest. Dat was niet alleen de zwakte van Grijpskerk, maar kon tevens de verdienst van SC Loppersum worden genoemd. De gasten kregen geen enkele ruimte om aanvallende plannen te ontvouwen, waardoor de wedstrijd een heel eenzijdig beeld kreeg.

Na de pauze probeerde Grijpskerk het nog wel, maar de aanvallende intenties werden al snel in de kiem gesmoord toen Jacob Havinga profiteerde van geklungel in de Grijpskerker verdediging. Hij mikte het leer voor de derde keer achter doelman Erik ’t Hoen: 3-0. De Lopsters trapten daaarna op de rem. Het gebrek aan tegenstand deed hen beseffen dat het ook wel een tandje minder kon en dus sleepte de tweede helft zich naar het einde. Het slotakkoord was weer voor Joris Jurna. Hij snelde op links langs alles en iedereen en mikte de bal in de lange hoek: 4-0.

Trainer Henk Buikema kon tevreden zijn, al vond hij het wel jammer dat zijn ploeg nog teveel kansen had laten liggen. ‘Met een beetje meer geluk hadden we de wedstrijd voor de rust al definitief in het slot kunnen gooien. We hadden echter teveel kansen nodig om tot scoren te komen. We gaan nu een vrj weekend tegemoet en kunnen in alle rust kijken wat de concurrentie doet.’
Zijn collega Marc Kroese had geen enkele reden om content te zijn met de verrichtingen van zijn ploeg. ‘Het klopt dat we het eerste kwartier nog redelijk konden meekomen. Daarna was het echter snel gebeurd. We hebben terecht verloren van de beste ploeg in onze klasse’, sprak de oefenmeester na afloop.

* SC Loppersum – Grijpskerk 4-0 (2-0). Joris Jurna 1-0; Joris Jurna 2-0; Jacob Havinga 3-0; Joris Jurna 4-0.

Bron: Eemsmondsport

hieronder is een video te zien

http://eemsmondsport.nl/index.php/2016/10/08/sc-loppersum-simpel-langs-grijpskerk/

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk