Danielle Meijer genomineerd voor beste reisadviseur!

Elk jaar vindt er een verkiezing van de beste zelfstandig reisadviseur (ZRA) plaats. Dit jaar is de verkiezing onder de noemer the Battle op 9 mei 2016 van start gegaan. Nederland telt op dit moment ongeveer 800 zelfstandig reisadviseurs. Dit zijn reisagenten die als zelfstandig ondernemer vanuit huis als reisadviseur werken. Alle reisadviseurs kunnen aan deze battle mee doen. De eerste ronde bestond uit een schriftelijke vragen en het inleveren van twee reisvoorstellen. Op 1 augustus 2016 werd bekend gemaakt welke reisadviseurs door gingen naar de volgende ronde. Op 15 augustus startte de tweede ronde. Deze bestond wederom uit een vragenlijst en het schrijven van een marketingplan voor het promoten van speciaal samengestelde familie reizen. Op 22 september werden de 12 semi finalisten bekend gemaakt. Medio oktober start de derde ronde. Deze bestaat uit een klanttevredenheidsonderzoek onder 100 klanten van de 12 semi finalisten. In de vierde ronde gaan de 12 semi finalisten een VIP reis naar China maken. Na deze reis krijgen ze een opdracht en op 19 december worden de 6 beste ZRA’s bekend gemaakt. De vijfde ronde start op 9 januari. De jury van TravelMedia in Hilversum zal de zes reisadviseurs interviewen om nummer 1,2 en 3 te bepalen. Eind januari is het ZRA symposium waar de nummers 1,2, en 3 bekend gemaakt worden.

Vanuit de provincie Groningen behoord Danielle Meijer tot 1 van de 12 semi finalisten. Vanuit Grijpskerk ontdekt ze, onder de noemer van ‘Approved by Danielle’, letterlijk en figuurlijk stukje bij beetje de wereld. Als reisadviseur helpt ze je graag de ‘voorpret’ te beleven zonder alle moeilijkheden. Aan de hand van jouw voorkeuren stelt ze een reisplan samen waarbij je simpelweg kunt kiezen. Ze is gespecialiseerd in authentieke reizen. Voor haar klanten zoekt ze de bestemmingen die nog niet massaal bezocht worden. Een reisbureau, gericht op de mensen die ‘iets anders’ willen. “Reizen is mijn passie". Zelf gaat ze ook vaak op reis, heeft ze afgelopen jaar een reis door Vietnam en West Canada gemaak. Door zelf gebieden te ontdekken kan ze de klant nog beter adviseren. Voor mensen die op zoek zijn naar dat ene bijzondere plekje….. Dat nog puur is, niet door de massa is ontdekt of door toeristen is overlopen. In de loop der jaren heb ik zo heel veel bijzondere locaties leren kennen. Die ervaring deelt ze graag met haar klanten. Want Danielle merkt dat er steeds meer mensen zijn het massatoerisme willen vermijden. En zoeken naar puurheid, rust en authenticiteit. Je krijgt er vaak goede tips over de omgeving en je komt op plekken waar de plaatselijke bevolking ook komt, eet, drinkt een recreëert. En dan weet je dat je goed zit! Dat soort plekken noem ik ‘Approved by Danielle’, oftewel: goedgekeurd door Daniëlle.” Of het nu gaat om een verre reis, een stedentrip, een zomervakantie of een wintersportvakantie: pas als glashelder is wat de klant wil, gaat Daniëlle op zoek.

Persoonlijk advies, en gemak en tijdwinst voor de klant. En zekerheid. Danielle doet meer dan alleen de juiste vakantie voor jou zoeken. "Naast het vinden van de juiste accommodatie vind ik het belangrijk dat de totale reis klopt. Ik sluit de reis helemaal aan op je persoonlijke wensen en denk verder met je mee. Kloppen de verzekeringen voor de reis die je maakt? Ben je op de hoogte wanneer je een visum nodig hebt? Weet je welke inentingen u nodig heeft voor welk land? Heb je tips nodig over de routes die u moet rijden om bij een bestemming te komen? En wat gaat het allemaal kosten? Ik zorg ervoor dat je antwoord krijgt op al je vragen!"

Ik ervaar deze battle als een hele grote uitdaging. Uiteraard ben ik trots dat ik aan de semi finale mee mag doen en dat ik tot de 12 beste van deze verkiezing hoor. Ik zie deze verkiezing als een goed ijkpunt om te bepalen waar ik als zelfstandig reisadviseur sta. Door de heldere feedback kan ik door een spiegel naar mijn ondernemerschap kijken. Ook verwacht ik, dat de klanttevredenheidsonderzoek constructieve informatie over de mening van mijn klanten oplevert.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk