“Zuppa Futsal” = ZuppaToll

Dinsdagmiddag pakte de organisatie haar spullen bij elkaar. Twee dagen lang was sporthal de Bokkediek het toneel voor het “ZuppaFutsal” zaalvoetbaltoernooi. De sporthal in Grijpskerk gaf ruimte aan teams uit de hele gemeente, want iedereen weet het inmiddels; de herfstvakantie betekent; “Zuppa Futsal”.

Deze vakantieactiviteit wordt georganiseerd door SportinZuidhorn; het sportproject van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Ondanks dat de aanmeldingen in de doelgroepen ‘8-10 jaar’ en ‘17+’ tegenvielen, werden er tijdens de 2-daagse zo’n 150 kinderen bediend.
Combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys en stagiaire Anouk Zuidema kijken tevreden terug op 2 drukke maar zeer gezellige en sportieve dagen. Bart is met name te spreken over de samenwerking met het Alfa College. Elke dag werd hij geholpen door studenten van “Sport & Bewegen”, die onder leiding van Anouk de toernooi- en wedstrijdbegeleiding op zich namen.

Naast het aanzetten tot bewegen wil de welzijnsstichting de deelnemers graag bewustmaken dat ze zelf ook grip hebben op hun leefomgeving. De buurtjongerenwerkers van SWgZ staan open voor initiatieven vanuit de jeugd en denken graag mee als ze ideeën hebben.

Uitslagen:
Maandag was “FC Tammo” uit Grijpskerk de grote winnaar in de oudste competitie (15-16 jaar). “FC Biest” legde beslag op de overwinning in de groep categorie 13 t/m 15 jaar. Dinsdagochtend was de winst voor “de Bruggers” en “Naamloos” tijdens de leeftijdsgroepen 10 tot 13 jaar.
De spelers, organisatie en toeschouwers werden prima verzorgd door het beheer van sporthal de Bokkediek. Groenteboer “Vers in Grijpskerk” uit Grijpskerk voorzag de deelnemers elke dag van vers fruit.

De organisatie gaan zich nu eerst richten op de organisatie van “Shoot to Survive” een bloedstollend avondspel op vrijdagavond 18 november.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk