Kinderen krijgen virtuele tour op zeeschip

 

Kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool CBS de Borgstee in Grijpskerk krijgen op 4 november een virtual reality tour op een zeeschip. Marcel van den Broek, voorzitter van Nautilus International gaat de tour openen tijdens de gastles ‘Zeebenen in de Klas’. Vervolgens leidt Henk Sol, docent en maker van de tour, de leerlingen rond op het schip. Zowel via een digibord als een VR bril met smartphone, op verschillende manieren kan iedereen met een internetverbinding deelnemen aan de VR tour.

Met deze voorlichtingscampagne wil men de leerlingen interesseren voor een zeevarend beroep. Jaarlijks verzorgen (ex-)zeevarenden en loodsen gastlessen op meer dan 300 scholen en hebben daarmee een bereik tot zo’n 10.000 leerlingen.

De campagne Zeebenen in de klas is een initiatief van de Taskforce Arbeidsmarkt Zeevarenden (TAZ), een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), Nautilus International, Nederlands Loodswezen, Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij (NVKK) en het Nederlands zeevaartonderwijs. De campagne Zeebenen in de klas is geheel gefinancierd vanuit het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Zeescheepvaart.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk