Kunst in de Wierde

In het zorgcentrum de Wierde in Grijpskerk, is momenteel een expositie van de 65 jarige Ben Vegter uit Lutjegast te zien. Een tiental jaren geleden is hij begonnen met één van zijn hobby’s schilderen. Hij heeft les gehad van kunstenaars/schilderes Agnes van Eupen, en de laatste jaren van Joke Klaveringa.

Inspiratie van zijn werk haalt hij uit zijn liefde van het wandelen in de natuur, langs het strand en door de bergen, onderweg foto’s maken en aan de hand daarvan dit uitwerken op papier. De
meeste schilderijen zijn in abstracte vorm weergegeven maar andere zijn ook weer heel
herkenbaar. Het liefst werkt hij met pastelkrijt en af en toe met acrylverf.

Sinds zijn pensionering, is hij begonnen met beeldhouwen in steen en hout. Hiervoor heeft hij respectievelijk les gehad van beeldhouwer kunstenaar Hans Nipshagen, en Jos Apeldoorn. Met beide materialen is het leuk werken volgens Ben. Soms zijn deze beelden abstract en een andere maal laat hij de steen meer spreken. De beelden zijn gemaakt van hout, speksteen en serpentijnsteen.
Speksteen is zachter en beter te bewerken dan serpentijnsteen maar in beide gevallen is
het de steen wat zich laten lenen om mooie beelden te maken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar zijn werken, loop dan vrijblijvend de Wierde binnen. De expositie is elke dag te bewonderen tussen 9.00 – 12.00 uur op de begane grond. Tevens ligt er op de bali een map met foto’s van zijn beelden. U bent van harte welkom.