Vocation in concert

Uitvoering van Requiem, Gabriel Fauré door Vocation. o.l.v. Johan Schreurs, met solisten

Zondag 13 november 2016
PKN Kerk (Kerkplein)
aanvang 19.30 uur
aantal kaarten (ad € 7,50 in de voorverkoop i.p.v. € 10,- bij de kerk)
info: http://www.vocationgrijpskerk.nl/

Vocation onder leiding van dirigent John Schreurs gaat op zondag 13 november twee concerten geven. Tijdens deze concerten zal het koor het bekendste langere werk van Fauré ten gehore brengen: het Requiem. Daarnaast zingt het koor enkele andere stukken zoals: Miserere van Antonio Lotti en Irish Blessing van Bob Chilcott. Het eerste concert is om half 4 in de Sint Hippolytuskerk in Middelstum en het tweede concert is om half 8 in de PKN kerk locatie Kerkplein in Grijpskerk. Aan deze concerten zullen meewerken: Organist Matthijs de Vreugd: hij treedt met grote regelmaat op als begeleider van diverse koren, vaak als organist maar ook als pianist. Hij is verbonden als cantor aan de Protestantse gemeente van Vries en dirigent van het Christelijk Mannenkoor Laudate Dominum van Zuidhorn. Daarnaast is hij ook vaste organist van Schola Liturgica. Bariton Albert Jan de Boer: vanaf 2009 is hij verbonden als bariton aan het Roder Jongenskoor. In de periode 2013 – 2016 deed hij mee met Meesters & Gezellen, een project in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam onder leiding van Kaspars Putnins, Daniel Reuss en Sigvards Klava. Hij is actief als solist, ensemblezanger, pianist en dirigent. Sopraan Alina Rozeboom: Alina zingt bij verschillende koren; Consensus Vocalis, de Nederlandse Bach Academie en ProVoCanto. Zij heeft een vast duo met organist Jochem Schuurman, met wie zij regelmatig concerten verzorgt.