Serious Request Gem. Zuidhorn komt er weer aan!

Zes dagen voor kerst is het weer zover, drie DJ’s van radio 3FM sluiten zich op in het Glazen Huis. Zij eten die dagen niets, maken 24 uur per dag live radio en halen geld op voor het goede doel. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Elk jaar sterven er meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking.

In Zuidhorn is de afgelopen jaren ook een eigen Serious Request georganiseerd om zo de actie van 3FM te steunen. Dit met veel succes. Vorig jaar is er ruim € 25.000 opgehaald. Ook dit jaar zal Serious Request Zuidhorn weer plaatsvinden. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen met verschillende acties.

De wandelestafette
De afgelopen jaren was een vertrouwd beeld bij Serious Request Zuidhorn de 24-uurs wandelestafette in het Johan Smitpark. Ook dit jaar zal de estafette weer gelopen worden. Van vrijdagavond 18 december 20.00 uur tot zaterdagavond 19 december 20.00 uur wordt er een etmaal gewandeld in het Johan Smit park in Zuidhorn. Teams laten zich sponsoren om 24 uur lang continu hun ‘estafette stokje’ in beweging te houden. Bezoekers kunnen meewandelen, genieten van de verschillende versnaperingen en live muziek van onder andere Switch, KUG en Procussion.

Nieuwe activiteiten
Net als vorig jaar wil de organisatie het evenement nog groter maken. Serious Request Zuidhorn is niet meer het evenement met alleen maar de 24-uurs wandelestafette, maar een brede verzameling van allemaal activiteiten en initiatieven die plaatsvinden van 16 tot en met 18 december. De organisatie nodigt daarom iedereen met een eigen actie of idee uit om zich aan te sluiten bij het evenemententerrein in het park.
Aan heel Zuidhorn wordt de oproep gedaan:
Kom in actie!
Elk idee en elke actie is welkom. Alleen of samen met vrienden, buren, school, bedrijf of sportvereniging.

Eén van de initiatieven die dit jaar zal voor de tweede keer zal plaatsvinden, is de Serious Request kerkdienst die door verschillende kerken georganiseerd wordt. De dienst, waar popmuziek en bezinning bij elkaar gebracht zullen worden, is toegankelijk voor gelovigen en niet-gelovigen.

Heb jij ook een initiatief of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.
Mail:seriousrequestzuidhorn@gmail.com

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk