Kommerzijl en Grijpskerk ‘Veilig op Weg’

De leerlingen van groep 7/8 van CBS De Rietstek in Kommerzijl en de twee groepen 8 van CBS De Borgstee in Grijpskerk hebben dinsdag 8 november de Veilig op Wegles gekregen.

De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland, specialist op het gebied van betrouwbaar en duurzaam afvalmanagement.

Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s.

Het dodehoekproject ’Veilig op Weg’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Weg vrachtauto klaar staat voor de praktijkles.

Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels ‘blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand zijn daarbij heel belangrijk.

 

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk