Sinterklaas kwam laat aan in Grijpskerk

Meer dan duizend kinderen stonden vol spanning te wachten op de komst van Sinterklaas.
Coole Piet was eerder gekomen en vermaakte de kinderen met leuke liedjes. Sinterklaas zou deze keer Einstein Piet meenemen. Want Einstein Piet had een nieuwe uitvinding gemaakt. Een pakjesmachine!
De kinderen hadden gezien dat er toch nog wat probleempjes waren met deze nieuwe pakjesmachine, nu maar hopen dat het goed gaat komen.

Precies om 14.00 uur kwam de boot uit Spanje aan. Echter Sinterklaas zat niet in de boot. Dus stuurde Coole Piet ze gewoon weer terug richting Gaarkeuken. De kinderen van Grijpskerk willen natuurlijk alleen Sinterklaas begroeten.

Een klein bootje, met kleine Pieten erin vertelde het nieuws dat de boot van Sinterklaas motorpech had. Gelukkig kwam alles toch nog goed en stonden alle kinderen van Grijpskerk de Sint op te wachten. Sinterklaas liep een stukje door ons prachtige dorp. Via de Herestraat, Kerkplein, Molenstraat, Singelweg naar De Wierde.

In de Wierde was Grijpskerk Gezellig druk bezig met een Bingo voor onze oudere kinderen van Grijpskerk. Maar gekke Einstein Piet ging ineens de Bingo overnemen en riep in het Duits de getallen op. Er waren ineens heel veel ouderen kinderen die toen gelijk “BINGO” riepen.

Sinterklaas liep inmiddels weer verder naar Lauwers College en daar gingen de kinderen kijken naar de nieuwe uitvinding van Einstein Piet. Uit de pakjesmachine kwam ook alle Pieten schoenen weer terug. Einstein Piet had die in de machine gestopt voor een experiment. De arme Pieten moesten dus op sokken door het dorp lopen. Gelukkig was Aaltje Komrij zo lief om een paar warme sokken aan de Pieten te geven.

Het was wel een hele mooie uitvinding van Einstein Piet. De pakjesmachine kon veel meer dan alleen pakjes maken. Zo kwamen er ook mooie tekeningen uit de machine en ook heel veel pepernoten kwamen eruit, zoveel pepernoten dat Sinterklaas bijna werd overlopen door alle kinderen. Gelukkig kwam alles weer goed en zal Sinterklaas tot 5 december bij ons blijven.