Een weekend lang in actie voor Serious Request!

Een weekend lang in actie voor Serious Request!
Heel Zuidhorn werkt mee aan een geweldig evenement

Het is bijna zover: ‘Serious Request’, de grootscheepse inzamelactie van 3FM voor het Rode Kruis, staat op het punt van beginnen. Ook Zuidhorn laat zich weer zien en organiseert voor de vierde keer een Serious Request in Zuidhorn!
Op vrijdagavond 16 december zal om 20:00 uur het startschot klinken in het Johan Smit Park. Dan begint de vertrouwde 24-uurs wandelestaffete waarbij de deelnemende groepen onophoudelijk wandelen om geld in te zamelen voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking.

De 24uurs wandelestafette is niet het enige dat Zuidhorn zal doen om de strijd tegen longontsteking te steunen. De organisatie heeft inwoners aangemoedigd ook eigen acties te bedenken om op zoveel mogelijk creatieve manieren geld in te zamelen.
Ook op het terrein zelf zal er genoeg te zien en te beleven zijn. Naast het aanmoedigen van de wandelaars, is er live muziek aanwezig en is er een rijk aanbod aan eten en drinken. Alles ten goede van Serious Request.

Nieuwe activiteiten
Niet alleen wandelaars kunnen in actie komen, ook de fietsliefhebbers krijgen een podium. De Serious Avondetappe is een toertocht door het prachtige Middag Humsterland, maar wel in het stikdonker! Deelnemen aan deze fietstocht kan in de categorie racefietsen/mountainbikes of fietsen/e-bikes. De af te leggen afstand is ca. 20km en deelnemen kan voor een bedrag van ca. €20,-. Natuurlijk is verlichting verplicht want de groep zal pas starten om 21:00 uur.

Ook nieuw dit jaar is de veiling. Er gaan unieke items onder de hamer die we voor het goede doel mogen veilen, zoals een gesigneerd Olympische Spelen shirt van Bauke Mollema, Een VIP-arrangement voor een thuiswedstrijd naar keuze van FC Groningen en een door de spelers van Donar gesigneerde basketbal. Er kan vanaf nu al geboden worden op deze items op Marktplaats. De veiling is ook te vinden via de Facebook pagina Serious Request Zuidhorn (@SRZuidhorn). De uiteindelijke veiling vindt plaats als de wandelestafette zaterdagavond afgelopen is. Als iemand nog een bijzonder item aan wil bieden, dan wordt dat natuurlijk zeer gewaardeerd.

Programmering
Tijdens het weekend valt er voor de bezoekers veel te beleven. Op de vrijdag kan men muzikaal genieten van onder andere Switch en mannenkoor KUG. Op de zaterdag zullen er verschillende activiteiten voor kinderen aanwezig zijn. De dag zit vol met verschillende optredens vol zang en dans, slagwerkgroep Procussion en als afsluiter Maelox. Op de zondag is er weer de Serious kerkdienst die het weekend feestelijk afsluit.

Aanmelden voor de wandelestafette en avondetappe? Ga naarhttp://www.sportinzuidhorn.nl
Heb jij ook een initiatief, veilingitem of wil jij meehelpen, mail ons dan seriousrequestzuidhorn@gmail.com
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk