Koninklijke onderscheiding voor Sjouke Hoekstra

Zaterdag 26 november reikte burgemeester Bert Swart een Koninklijke onderscheiding uit aan Sjouke Hoekstra. Sjouke werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sjouke Hoekstra (62), eigenaar van Drukkerij & Boekhandel Hoekstra in Grijpskerk, is 36 jaar (1/7/1980 – 1/7/2016) lid geweest van de vrijwilliger brandweer van Grijpskerk. Aan het einde van zijn loopbaan bij de brandweer fungeerde Sjouke als hoofdbrandwacht. Daarnaast is Sjouke 25 jaar penningmeester geweest voor de personeelsvereniging van de brandweer van Grijpskerk. Sjouke verdient deze onderscheiding omdat hij zich jaren heeft ingezet voor de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio en anderen hiervoor heeft gestimuleerd.