Project internationalisering Lauwers College

In het kader van internationalisering heeft klas 2HV van het Lauwers College, locatie Grijpskerk, een bezoek gebracht aan hun partnerschool in Duitsland, de ‘Gesamtschule Gescher’.

De leerlingen waren in klas 1 al aan de leerlingen uit Gescher gekoppeld en hadden via diverse media contact met elkaar. Er werd voor deze school gekozen omdat daar Nederlands als keuzevak wordt aangeboden. De leerlingen kunnen dus de taal van elkaar leren. Tijdens het bezoek aan Gescher werd er daarom ook uitsluitend Duits gesproken. Wanneer de leerlingen in maart in Grijpskerk komen, wordt er uitsluitend Nederlands gesproken. Op die manier worden de leerlingen ‘gedwongen’ de taal van de ander te leren verstaan en te spreken. Eenmaal in Gescher, werden de leerlingen meteen aan hun maatje gekoppeld. Vervolgens werden ze door de directeur ontvangen in de kantine. De Duitse leerlingen hadden een leuk programma samengesteld. Zo werd er in een ontspannen sfeer een quiz gedaan.

Ook werd er een les bezocht en kregen de leerlingen een lunch aangeboden. Dit was voor de leerlingen natuurlijk bijzonder want ze kregen een warme maaltijd voorgeschoteld, terwijl ze hier in Nederland hun eigen brood meenemen.

Na de lunch ging het richting sporthal waar een uurtje een variant van trefbal werd gespeeld. Daarna mochten de leerlingen samen met hun maatje de stad in om een idee te krijgen waar ze volgend jaar een aantal dagen zullen verblijven.

Rond vier uur ging het weer richting Grijpskerk. De leerlingen hebben echt over de grens gekeken en ervaren wat het is om in een vreemde omgeving in een vreemde taal te moeten communiceren. Zeer leerzaam, ook gezien het feit, dat de leerlingen drie jaar lang op diverse manieren contact met elkaar onderhouden.

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk