NZA akkoord: De Nieuwe Wierde een feit

Zonnehuisgroep Noord en de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) hebben overeenstemming bereikt over het voortzetten van de zorgverlening in De Wierde per 1 januari 2017.

De overname is goedgekeurd door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit). Het woonzorgcentrum zal onder de naam De Nieuwe Wierde verder gaan.

In samenwerking met de Dorpscoöperatie in oprichting heeft de NNCZ de afgelopen maanden onderzocht of samen met inwoners van Grijpskerk in Groningen de huisvesting voor ouderen in de lucht konden houden. Roeli Mossel, Bestuurder NNCZ: ,,We zijn erg blij dat we nu samen met inwoners van het dorp Grijpskerk, georganiseerd in de Dorpscoöperatie, invulling kunnen gaan geven aan het samen optrekken om zowel mensen in De Nieuwe Wierde, als thuiswonende kwetsbare ouderen te voorzien van vormen van dienstverlening waarbij het streven is dat inwoners zo lang mogelijk in hun eigen omgeving/sociale netwerk kunnen blijven wonen.”

Via diverse bijeenkomsten hebben cliënten en hun naasten, medewerkers en vrijwilligers meer duidelijkheid gekregen over de voortzetting van De Nieuwe Wierde. Cliënten krijgen de mogelijkheid om in De Nieuwe Wierde te blijven wonen. De NNCZ neemt de arbeidscontracten van de (zorg)medewerkers over met behoud van alle rechten. Zo blijft de waardevolle relatie tussen cliënten en medewerkers bestaan en behouden medewerkers hun baan.

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk