Serious Request Zuidhorn overtreft zichzelf weer voor 3FM/RodeKruis!

Het was een fabelachtig weekend in het sportpark van Zuidhorn. De organisatie van alweer de vierde Serious Request Zuidhorn had zich geen betere weersomstandigheden kunnen dromen. In combinatie met de gedegen voorbereidingen van de werkgroep waren alle ingrediënten aanwezig om een fantastisch bedrag te verzamelen.
De teller liep tijdens het 3-daagse evenement op naar een onvoorstelbaar voorlopig eindbedrag van € 25.137,38. Met de opbrengsten van de Serious Tentdienst, die zo’n 700 geïnteresseerden trok, zal het eindbedrag nog iets oplopen en wordt het bedrag van vorig jaar weer overtroffen.

Het was zo’n weekend waarin alles lukte. De 24-uurs wandelestafette was een succes, de uitgebreide catering, nieuwe initiatieven als de ‘Serious Avondetappe’ voor fietsliefhebbers en de veiling waarbij unieke items onder de hamer gingen, waren een schot in de roos. Met optredens van onder meer Switch, KUG, Maelox, Van de Straat en Jan Henk de Groot was er voor elk wat wils in de feesttent. Ook was er Syrische muziek: ‘Muziek verbindt verschillende werelden met elkaar voor het goede doel’. Een uitspraak die ook geldt voor de Serious Tentdienst, waarmee het weekend feestelijk is afgesloten.

Het grote geheim van het torenhoge eindbedrag zat hem echter niet alleen in het weer en de programmering. Het lukte de organisatie om vele Zuidhorners te inspireren om zelf iets te ondernemen. Onder de paraplu van Serious Request Zuidhorn werden dan ook tientallen eigen acties opgezet. Zo zijn er taarten en oliebollen gebakken, zijn er Serious sjaals gebreid en zijn er lichtstaafjes en vogelhuisjes verkocht. Die cheques met fantastische bedragen kregen een plek aan overvolle ‘the Wall of Fame”.
Prachtig dat een dorp met elkaar zo’n prestatie kan leveren. Waar het geld zijn weg via het Rode Kruis naar slachtoffers van longontsteking zal vinden, blijft het goede gevoel in Zuidhorn. Het is fantastisch om alle inwoners zo met elkaar bezig te zien. Dit evenement is een grote aanwinst voor het dorp.
Kortom De organisatie kan haar geluk niet op! Nu lekker genieten van de landelijke actie 3FM Serious Serious Request; de DJ’s zitten inmiddels in het Glazen Huis in Breda, waar ze tot kerstavond 24 uur per dag live radio en tv maken voor het goede doel.