Oud-burgemeester Grijpskerk overleden

In zijn woonplaats is donderdag Pieter Beishuizen overleden. De voormalig politicus van het CDA was twee jaar waarnemend burgemeester van de toenmalige gemeente Grijpskerk, tot die in 1990 opging in de huidige gemeente Zuidhorn.

Beishuizen was 18 jaar gemeenteraadslid, waarvan van 1974 tot 1980 als wethouder van Uithuizen en Hefshuizen. Dat wethouderschap gaf hij eind 1980 op omdat hij het te druk had om het te combineren met zijn baan als schooldirecteur. In december 1988 werd Beishuizen benoemd tot waarnemend burgemeester van Grijpskerk. In januari 1990 ging die gemeente op in de fusiegemeente Zuidhorn waarmee een einde kwam aan zijn korte burgemeesterscarrière. Hij was later gemeenteraadslid in Hefshuizen wat in 1992 hernoemd werd in de gemeente Eemsmond en werd in 1995 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Beishuizen is 86 jaar geworden. Woensdag is er in Uithuizen een afscheidsbijeenkomst met aansluitend de begrafenis in besloten kring.

Bron: Westerkwartier