Fusiedienst PKN

Zondag 22 januari is om 10.00 uur de fusiedienst in de kerk aan de Nicolaas Grijpstraat te Grijpskerk.

In deze dienst wordt gevierd dat de Gereformeerde Kerk van Niezijl, de Gereformeerde Kerk van Kommerzijl en de Protestantse Gemeente Grijpskerk e.o. samen één nieuwe gemeente gaan vormen.

Ondanks dat Niezijl en Kommerzijl afscheid moesten nemen van hun kerkgebouwen en het vertrouwde gemeenteleven, schept deze fusie nieuwe mogelijkheden en toekomstperspectief. Dat zal dan ook centraal staan tijdens deze eredienst.

Voorgangers zijn Freerk Hovinga en Atze Landman. Medewerking wordt verleend door een koor en orkest, speciaal voor deze gelegenheid opgericht, o.l.v. dirigent Wouter van der Wal. Zowel het koor en orkest bestaat uit leden van alle drie de gemeentes.

Het orgelspel wordt verzorgd door Paul Biester.

Bron: Westerkwartier