VC Grijpskerk Heren 1 handhaaft zich in top 5

Voor VC Grijpskerk heren 1 stond zaterdag de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was Rovoc heren 1 uit Roden. Door de 4-0 overwinning staat VC Grijpskerk in de top 5 van de 1e klasse met nog uitzicht op een derde plek.

In de eerste helft van de competitie had Grijpskerk al laten zien dat ze sterker waren dan Rovoc. Daar werd gewonnen met 3-1. De wedstrijd werd met enig vertrouwen gestart, ondanks dat de laatste twee wedstrijden werden verloren met 3-1.

Door Grijpskerk werd fel en gretig begonnen. Door het leveren van een stuk servicedruk door onder anderen Richard Doesburg en Emiel Wagenaar kon er ruim 12 punten uitgelopen worden. Dit resulteerde in een ruime voorsprong van 20-8. Erwin Smeenk wist als spelverdeler zijn aanvallers goed te vinden, waardoor de set uiteindelijk gewonnen werd met 25-14.

De tweede set begon wat moeizaam er stond al snel een achterstand op het scorebord van 8-3. Na een time-out begon de inhaalrace en bij 15-15 stonden de heren weer op gelijke hoogte met Rovoc. De spanning in de set bleef tot de 18-18, daarna kwam er een goede service serie van Rob van der Wilt en zodoende kon Grijpskerk de set naar zich toetrekken met 25-19.

In de derde set kwam Grijpskerk weer scherp uit de startblokken, er werd een voorsprong van 5 punten gepakt. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en werd zelfs nog iets vergroot. Aebe-Jan Baarda en Marcel Tillema maakten zich in deze set belangrijk door veel punten op hun naam te schrijven, (25-16)

In de laatste set vonden er twee wissels plaats, Peter Teeninga kwam na enkele weken van afwezigheid weer als spelverdeler het veld in en Richard Doesburg maakte plaats voor Erwin Smeenk die van spelverdeler naar mid-aanvaller werd gepromoveerd. Rovoc kwam er geen moment meer aan te pas. De set werd gewonnen met 25-16.

De eerstvolgende wedstrijd is 4 februari om 18:30 uur in De Bokkediek.

Bron: Westerkwartier