“Boerenbusiness” in nieuwe gemeente Westerkwartier

 

VVD Westerkwartier organiseert op vrijdag 3 februari 2017 vanaf 20.00 uur in
zalencentrum Balk te Zuidhorn een openbare bijeenkomst voor de veehouderij. De avond is met name bedoeld om in gesprek te gaan met álle veehouders uit de toekomstige gemeente Westerkwartier, dus ook álle veehouders uit het Middag-Humsterland! De veehouderij heeft een onrustige tijd achter de rug. Einde van het melkquotum, lage melkprijzen en oplossingen die op weerstand stuiten. Ook zijn er vraagstukken over waterkwaliteit, fosfaatrechten, reductie van de veestapel en het akkoord dat voorhanden ligt, maar bovenal hoe de toekomst eruit zal zien. Dat zijn voor de VVD genoeg redenen om eens goed met elkaar in gesprek te gaan. De VVD is van mening dat slechte regelgeving funest is voor veehouders en dat we daar te allen tijde wat aan moeten doen! De VVD wil samen met de veehouders ontwikkelingen duiden en kansen bespreken, maar ook luisteren naar wat er leeft in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Tijdens deze avond zijn er 3 gastsprekers. Jan Huitema; hij is namens de VVD sinds 1 juli 2014 Europarlementariër in de Landbouw- en milieucommissie. Lubbert van Dellen; hij is Regiodirecteur Friesland Noord-Groningen bij Accon AVM en geeft strategische-, fiscale en financiële adviezen. Henk Hulshoff; hij is voorzitter van LTO Noord, afdeling Zuidelijke Westerkwartier en is bereid gevonden om deze avond als voorzitter op te treden. De VVD Westerkwartier hoopt u deze
avond te kunnen begroeten!

Locatie: Zalencentrum Balk, De Gast 39 te Zuidhorn, aanvang 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur


 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend