Meidenvoetbal in de zaal; dat is Girlpowerrr!

Op dinsdag 21 februari, midden in de voorjaarsvakantie, wordt voor de tweede keer het Girlpowerrrr Meiden-Zaalvoetbal toernooi georganiseerd. Het toernooi zal wederom plaatsvinden in sporthal Quicksilver S. in Zuidhorn. Na de succesvolle eerste editie hebben de initiatiefnemers Hans Tuk en Simon Martini van VV Zuidhorn, besloten samen te werken met Bart Brandts Buys, combinatiefunctionaris bij de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ). Bart organiseert vanuit zijn rol sport- en spelevenementen met diverse partijen in de gemeente Zuidhorn.


Nieuwe doelgroep:

De samenwerking heeft er toe geleid dat de organisatie besloten heeft om de inschrijving; voorheen enkel bestaande uit regionale meidenvoetbalteams, uit te breiden met de mogelijkheid dat meiden zelf een team kunnen samenstellen. Zodoende krijgen meiden die niet lid zijn van een voetbalclub ook de kans om mee te spelen. Een leuke manier om met ‘andere’ vriendinnen iets leuks te doen en kennis te maken met een nieuwe sport. Daarnaast is het voor bestaande teams ook heel geschikt om introducees mee te nemen.
Deze opzet is vergelijkbaar met het ‘Zuppafutsaltoernooi’ dat door SportInZuidhorn, het project van SWgZ, elk jaar in de herfstvakantie wordt georganiseerd. Met hetzelfde open karakter, maar met het grote verschil dat dit toernooi zich puur richt op een specifieke doelgroep; meiden. Doordat juist deze doelgroep in de herfstvakantie mondjesmaat vertegenwoordigd wordt, is de nieuwe samenwerking dan ook een logische keus. Er is ook een rol weggelegd voor het Alfa-College. Eerstejaars studenten begeleiden het toernooi en studente Iris Schutte helpt zelfs mee in de organisatie.


De nieuwe organisatie ziet het helemaal zitten; een gezellig maar officieel zaalvoetbaltoernooi voor zowel bestaande sportteams als vriendinnengroepen. Het voornaamste doel is om alle deelnemende meiden een leuke dag te bezorgen en aan te zetten tot sporten en bewegen. Misschien uiteindelijk bij een sportclub bij hun in de buurt.


Opgave:

Je kunt je team dus helemaal zelfstandig online samenstellen! Een team kan bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 vriendinnen, nichtjes, klas- buurt- en/of ploeggenoten en wordt ingedeeld op basis van hun gemiddelde leeftijd. Hier de categorieën en bijhorende speeltijden.

8-10 jaar (08:45 – 11:30 uur)

10-13 jaar (11:45 – 14:30 uur)

13-16 jaar ( 14:45 – 17:30 uur)


Opgave gaat via de website http://www.sportinzuidhorn.nl en kosten bedragen € 1,- per deelnemer. Iedereen uit de gemeente Zuidhorn is van harte welkom maar wanneer het aantal aanmeldingen het toelaat wil de organisatie deze activiteit mogelijk ook Westerkwartier breed aanbieden.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk