Felicitaties voor 100-jarige mevrouw Oudman-Vonk

Miene Oudman-Vonk viert vandaag haar honderdste verjaardag. Burgemeester Swart heeft haar vanochtend in verzorgingstehuis De Wierde gefeliciteerd met dit heuglijke feit.

Miene Oudman-Vonk werd geboren in 1917 in Hantumhuizen in Friesland. Nadat ze trouwde met Jan Oudman nam het paar hun intrek op een boerderij in Westerzand in Sebaldeburen. Daar kregen ze zoon Hendrik. De boerderij, die ze samen met haar man opbouwde, was haar lust en haar leven. Ingrijpend was het overlijden van haar man in maart 1990.

Ondanks het verdriet pakte ze de draad weer op. Ze had veel sociale contacten en reisde graag met de trein naar haar zoon, schoondochter en kleinkinderen in Rotterdam. Mevrouw Oudman-Vonk heeft tot vlak voor haar 98e op de boerderij gewoond. Sinds twee jaar woont ze in de Wierde in Grijpskerk.

Toen haar zoon onlangs bij haar op de koffie kwam en een stuk oudewijven koek kreeg, zei mevrouw Oudman: “Dat past bijna bij mij.” Net als haar positieve instelling en gevoel voor humor.

Bron: Westerkwartier