Cbs De Borgstee start met 3D project

Cbs De Borgstee in Grijpskerk doet mee aan het 3D Kanjers project.

Een uniek initiatief in Nederland om kinderen te stimuleren hun talenten op het gebied van wetenschap en techniek te ontwikkelen met behulp van een 3D printer. Techniek is een wekelijks terugkerend vak op Cbs De Borgstee en dit project past dus uitstekend binnen de visie van de school.

Woensdagmiddag 8 februari werd het project gestart door Jos Kok. Op zijn zeer eigen, enthousiaste manier wist hij de aanwezige kinderen en ouders te boeien. Verbaasd luisterden ze naar de ongekende mogelijkheden die een 3D printer heeft. Een brilmontuur? Kleding? Chocolaatjes? Macaroni? Sieraden? Instrumenten? Kunstheup? Prothese? Een 3D printer biedt onvoorstelbaar veel mogelijkheden.

Het project is mede mogelijk is gemaakt door SNS fonds, Rabobank, Beta.Noord en de school zelf.

Groep 7 staat te popelen om te starten, zij mogen de 3D printer onder leiding van meester Dick en een aantal hulpouders gaan bouwen.

Bron: Westerkwartier