Oud Grijpskerker wint Johann Friedrich Dirksprijs in Duitsland

Dichter Willem Tjebbe Oostenbrink uit Zuidhorn heeft met zijn Groninger gedichtencyclus 'Doar buten ien de wiede wereld' de Johann Friedrich Dirksprijs 2017 gewonnen. Deze prijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur wordt door de stad Emden om de twee jaar toegekend.
De gedichtencyclus omvat vijf gedichten geschreven in het West-Gronings (Westerkertiers): Broers, Voader en zeuns, Verwachteng ien wenk en bewegeng, Kort hollen en Vekaansie.

De Johann Friedrich Dirksprijs werd donderdag voor de derde keer uitgereikt. Met deze literatuurprijs wil de stad Emden het Nedersaksisch bevorderen.

De prijs is vernoemd naar de Emder dichter Johann Friedrich Dirks en bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een bronzen beeldje.

Bron: RTV Noord