Burgemeester Grootegast opent expositie in Grijpskerk

Leerlingententoonstelling van cursisten van Annemarie Groendijk in Kerkplein 6 Grijpskerk

In Kerkplein 6 in Grijpskerk opende burgemeester Aad van der Tuuk van Grootegast afgelopen zaterdag de leerlingententoonstelling van cursisten van Annemarie Groendijk.

Dit was zonder ambtsketen, maar met een mooie gekleurde stropdas: Grijpskerk valt namelijk buiten de gemeente Grootegast… maar de leerlingen van Annemarie komen uit de wijde omgeving.

Dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis… voor de 36e keer!

Annnemarie zelf opgeleid op Academie Minerva in Groningen begon in 1980 met lesgeven met een project voor jongeren zonder werk: in die tijd erg belangrijk! 2 jaar met subsidie en daarna zelfstandig doorgegaan met uitgegroeide groepen in diverse dorpen in de omgeving.
Intussen zijn er 3 groepen in Kerkplein 6 in Grijpskerk, waarin ieder een heel eigen stijl ontwikkelt: ieder bepaalt zelf hoe en wat hij of zij wil schilderen of tekenen. Dit heeft tot gevolg dat er een grote verscheidenheid van werk te zien was: van potlood, houtskool, aquarel, acryl tot olieverf. Portretten, landschappen, stillevens, stads(dorps)gezichten, ook abstract werk in verschillende maten en stijlen.

De heer Van der Tuuk was onder de indruk van deze grote gevarieerdheid, allemaal door één persoon begeleid; Annemarie is in staat iedereen individueel te leren… binnen de groep.

In enkele uren was er een expositie ingericht van ruim 80 werkstukken gemaakt door ongeveer 40 cursisten.

 

Bron: Welkom in Zuidhorn

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk