Vijf jarig jubileum voor Re-Kids

Wat begon als een sprong in het diepe blijkt vijf jaar na de start van Re-Kids een geslaagd avontuur. Halverwege maart 2012 begon Dina Pompstra met de verkoop van (vooral) tweedehands kinderkleding in de Herestraat. Nu het eerste lustrum is afgerond, kijkt ze voldaan terug. “Dat ik vanuit huis mijn eigen bedrijfje run, geeft me iedere dag een trots gevoel.”

Kansen tijdens crisis
Waar de winkelstraat in Grijpskerk de afgelopen tien jaar diverse winkels verloor, begon Dina op het zwaartepunt van de economische crisis met haar winkel. Juist die economische crisis bood haar, maar ook anderen kansen. Mensen die kinderkleding hadden konden dit inbrengen bij Re-Kids. Werd de kleding verkocht dan ging een deel van het verkoopbedrag naar degene die de kleding had ingebracht. Dina: “Die formule blijkt nog steeds goed te werken. Veel mensen zijn hiermee geholpen. In de winkel is kwalitatief goede kleding voor een scherpe prijs. Het is immers zonde om kleding weg te gooien. Zo probeer ik mensen ook bewust te maken van hergebruik.”

Doorontwikkelen
Met de jaren bleef Re-Kids zich verder ontwikkelen. Naast de verkoop van tweedehands kleding startte Dina ook met haar eigen naaiatelier. In haar atelier vermaakt ze kleding, maar maakt ze in opdracht ook nieuwe kleding. Onlangs is ook gestart met de verkoop van gebruikte fietsen. “Kom vooral eens langs”, besluit Dina. “Een praatje is altijd gezellig.”