Wereldpremière ‘in other words’ op voorjaarsconcert Oranje

CMV Oranje Grootegast geeft op 25 maart een voorjaarsconcert in de PKN kerk in Grijpskerk. Tijdens dit concert vindt de wereldpremière plaats van ‘in other words’.

De Luxemburgse componist Marco Pütz schreef dit werk in opdracht van Oranje voor hun deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade op 22 juli. Alleen de beste orkesten ter wereld komen eens in de vier jaar naar Kerkrade om uit te maken wie zich de komende jaren wereldkampioen mag noemen.

Oranje heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd in de muzikale ontwikkeling. Het behalen van het Nederlands kampioenschap was vorig jaar al een mooie bekroning op het harde werken van alle muzikanten en hun dirigent. Een succes dat natuurlijk naar meer smaakt.

Ook nu heeft Oranje zich weer laten uitdagen, door op het WMC een werk te spelen dat nog nooit door iemand is uitgevoerd. Pütz heeft een stuk gecomponeerd dat Oranje op het lijf is geschreven en het uiterste vraagt van de muzikanten en de dirigent.

U bent op 25 maart van harte welkom in de PKN kerk van Grijpskerk, Nicolaas Grijpsstraat 26. Het concert begint om 20.00 uur. Entree 10,- euro, donateurs 7,50 en kinderen tot 12 jaar € 5,-.