Gratis compost 25 maart

Wethouder Bakker deelt gratis compost uit aan inwoners.

Zaterdag 25 maart deelt wethouder Henk Bakker gratis zakken compost uit aan inwoners van de gemeente Zuidhorn bij de composteerinrichting Vagroen locatie Top Gaarkeuken nabij Grijpskerk. De gemeente neemt deel aan de landelijke compostactie en reikt als beloning voor het scheiden van groenafval zakken compost uit. De locatie Gaarkeuken is deze zaterdag 10.00-14.00 uur open. Op vertoon van een legitimatie kunnen inwoners maximaal drie zakken (40 liter per zak) compost per huishouden ophalen. Het aanbod geldt alleen voor particulieren.

Beloning
Met deze actie bedanken de gemeente Zuidhorn en Vagroen de inwoners voor hun inspanningen groenafval zoals snoeihout, takken en gras, gescheiden aan te leveren. Het gescheiden ingezamelde afval verwerkt Vagroen op de locatie Gaarkeuken tot compost.

Milieuvriendelijk en goedkoop
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert op een milieuvriendelijke wijze de groei van gewassen, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren bespaart ook geld. Het is een goedkope manier van afvalverwerking. In veel gevallen is het twee keer zo goedkoop als het verbranden van restafval. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Op = op
Het uitreiken van de gratis zakken compost is zaterdag 25 maart en op is op.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk